Lugn dag

Idag har jag varit ute en stund med mamma på klipporna idag...skönt att bara slappa skulle kunna göra det för evigt utan problem! Var sedan iväg med fisen och slog lite bollar på skön, det gick mycket bättre denna gång kanske var det solskenet kanske har jag förstått lite mer om hur jag ska stå rätt..... Bättre iaf så nu kanske jag snart vågar boka in uppspelet.... handlade och insåg hur hutlöst mycket pengar vi gör av med på mat, ändå äter vi inte mer än nån annan.

Mamma och hennes kompis kom och åt hos oss och fisen hade lagat en underbart god middag, det var så gott! Efteråt glass och kaffe. Nu gör fisen köttbullar och jag har precis suttit och anmält mig till tre kurser (kommer ju bara att gå en) hoppas jag kommer in på någon. Tänkte läsa lite på sidan om det jobb jag nu kommer att få (Måste försöka tänka lite positivt) Det är bra att visa att man vill fortbilda sig lite i sin lärarroll och det håller en lite mer alert känns det som.

Imorgon åker fisen ner till sina föräldrar för att hjälpa sin pappa i jordbruket, medan jag ska passa på att umgås lite med andra nära och kära, ska träffa en av mina närmaste från "förr" som jag tyvärr inte haft kontakt med på två år. NU ska vi bryta isen så vi kan träffas i framtiden som normalt folk... ska bli skönt.
Ska träffa min Linnéa senare i vecka och det ska bli mysigt som vanligt=)

Imorgon kväll är det "So you think you can dance" (amerikanska versionen och även den enda!) ni missar väl inte världens bästa program hoppas jag???!!!??

Nu blir det vänner och ostbågar innan läggdags=)

Puss på er!

Ps: vi såg ju "The dark knight" igår på bio och den var riktigt bra! Var spännande mest hela tiden och 2 1/2 timme girck fantastiskt fort!  Appropå finns det en väldigt okänd superhjälte som inte många vet något om......

Hon heter Bomb.....Jane Bomb.....   
                         .                                     

Kanske kommer ni att få veta lite mer om denna hjälte snart.....
Det ni.

Puss!

Dräkt

I höst ska jag skaffa mig en dräkt.... en snygg kavaj och stilrena byxor...Sådär härligt kontorsaktig men ändå snygg=) Matcha med färgranna skjortor och känna sig så fin. Det har jag längtat efter...tror jag kommer att stormtrivas i det.


Sol och värme!

Hade precis skrivit ett långt inlägg och lagt in alla bilder osså råkar man trycka på någon knapp och hamnar på en helt annan sida... kan man bli galen????? JA!

Nåväl, igår var jag med mina tjejer på tranviken och vi hade kanonmysigt! Det blev till och med ett dopp för fröken Denkert! Fantastiskt kallt och hemskt men jag gjorde det! Brukar inte ske om det inte är humant varmt i vattnet typ 20 grader men nu gick det iallafall!

På kvällen blev det grillning hos pappa dit vi själv bjöd in oss=) Gott och härligt att kunna sitta ute så länge på kvällarna i värmen!

Idag var det om möjligt ännu varmare och vi tog oss ut till klippor vid havet för lite fläkt i värmen, jag och syster mötte upp mamma och hennes kompis Gunilla och vi låg länge länge=)
Jag brände mig igår rejält så idag fick jag ha en tubtopp på mig eftersom jag brände huden mellan brösten=) haha ja jag vet att det låter stört men jag bränner mig alltid på konstiga ställen. Idag har jag mest ont under röven så jag är väl känslig där med antar jag=)

Nu har vi ätit en brakmiddag som fisen lagat bestående av hemmagjorda hamburgare, strips och majskolvar. Så gott! (Jag fick i mig en 150 gr och Jonas och fisen åt 3(!) 150 gr var) helt sjukt! Men gott=)
Nu är de ute på en liten barrunda och tar en öl medan jag ska böka ner mig i soffan och se på tv=)

Idag åkte Kimsan in på BB och vi håller tummarna för att en ny lite skrutt ser dagens ljus snart! (om den inte redan har anlänt=)

Puss på er i värmen!

MIna girlies Helena och Sandra!


Fisen funderar under grillningen=)


FIna blommor jag fick bara sådär!! Love you!


Systrarna Zisters på soltur!


Gunilla och mamsen


Världens bästa!!!!!


Sötaste syster=)


Svensk sommar!

Ännu en ledig dag=)

Jag tog en långprommis/löptur i morse och var ute lääänge=) så skönt! Orkar dock itne springa hela vägen än så det får bli lite intervaller, fungerar ju det med.
Var hemma och pysslade några timmar innan vi gick ner till stan för att kika lite på ostindienfararen "Götheborg" som lade till här i stan i morse... läcker båt men eftersom det kostade 100 kr att gå på båten så sket vi i det.

Farmor blev glad igår för sin present: middag på casinot och show med Sanna Nielsen, tur att det gick hem!
Vi var även hos Syster och Johan och fikade igår, besökav glassbilen fick vi mitt i och självklart var jag tvungen att handla då jag upptäckte att de tog kontokort=) Det blev tuttifruttiglassar som ni ser nedan och en har jag hunnit provsmaka, med väl god marginal godkänt! Det var skitgoda!!! Senare på kvällen begav vi oss tillbaka till syster för lite Guitarhero och tro det eller ej men jag klarade lite iallafall.... det är roligt att spela ibland.....=)

Ikväll har jag haft mina tjejer på besök, och passade på att testa nya smulpajen som är halvklar..jo jag vet det är löjligt när smulpaj är så lätt att göra men detta var ännu enklare och man måste ju prova=) Den var iallfall jättegod, vi åt hallon/björnbär. Tack tjejer för en trevlig kväll som alltid!

Tänker på syster som jobbar och sliter ikväll...  har tänkt på dig!!!! Puss du är så duktig så=)

Nu sitter jag och väntar hem fisen som har jobbat... roligare att gå och lägga sig då=)

JAG HOPPAS PÅ BEACHVÄDER IMORN! Min alvedonkropp längtar efter sol.......

Puss så länge!

Fika igår i solen och blåsten
      

Glassbilen på besök=)
 

Födelsedagsbarnet=) 
   

Båten!
   

Grattis Farmor!

Som fyller år idag! Det blir glass och jordgubbar ikväll=)
Nu ska ve ner på stan en snabbis och köpa en blomma till presenten och sen fika hos syster yster och Johan.
Hoppas ni alla har en härlig dag!

Puss

Where is the love

 

Knowing is something, believing is everything

Bestämt!

Jag ska bli blond igen... färgen är så pissig nu så jag skulle vilja gå med mössa men bara att härda ut typ tre veckor till. Sen kanske det tar två hoppas max tre gånger hos frissan innan jag är ljus igen.. har funderat från och till hela sommaren men inte kunnat bestämma mig.... nu har jag det! Förmodligen hyfsat ointressant för er men jag måste ju berätta det för nån=) *ler*

Syster och jag i gbg... härlig resa med Robbie i fokus=) Remember sis? =)
Här hade jag dock nån ful färg i underhåret=)

Stadiummiddag

  Kan väl inte säga fest med tre tjejer på tjocken, resten antingen trötta, jobbandes eller ute på tillfällig permission från familjer så var det bara grabbarna som orkade hålla igång=) Men de gjorde det helt ok så bra jobbat!

Det är alltid trevligt att gå på fest men jobbarkompisarna, särskilt när man tycker om alla så mycket och kommer så bra överens. Därför kommer den dagen jag måste sluta att bli rätt så tråkig och ledsam, kan bara hoppas att jag kommer att umgås med flera iallafall!

Trevligt hade vi iallafall och här kommer lite bilder, tyvärr har något kommit i kameran så ljusetär väldigt diffust och har förstört många bilder:

       

     

     

     
   

    

Puss på er godingar=)


Semester!!!

Eller... ja iallafall ledigt...nu är jag officiellt arbetslös efter att ha jobbat sista schemalagda dagen på stadium för sommaren..och visst börjar det bli oroligt i lilla maggropen men vad ska man göra? Det är bara att vänta och hoppas på det bästa kan inte göra så mycket  mer....

Igår hade vi en soft dag, hade övernattningsgäster i form av Fisens kusin med fru (deras bröllop vi var på sist bilder nedan) och vi åt i lördags på stekhuset där jag faktiskt aldrig har varit...men grymt god mat, om man är sugen på en rejäl köttbit=) Jag åt inte kyckling som ALLTID utan oxfilé med bacon och svamp...MUMS! Sen avslutade vi med kaffe och kaka på Barista innan vi nöja och glada gick hemåt. Killarna hamnade såklart framför tv-spel och vi tjejer blev förpassade till arbetsrummet där vi satt och pratade om livet och vips var klockan fyra!!!! Vi kröp i säng och sov ända till elva då det blev en god söndagsfrukost och efter det en sväng ner på stan då Jens skulle inhandla skor innan vi tillslut vinkade hejdå till dem.

Mot kvällen bestämde vi oss för att grilla och eftersom vi inte har någon tomt än att grilla på blev det en park i närheten. Vi hade jättemysigt och låg och läste....! Ledigheten kändes väldigt invigd=) Lillebror och Malin och Tobbe kom förbi och vi gick hem till oss en stund för mer tv-spel (snart är det jag som skaffar en dansmatta) och jag somnade hårt i soffan.

Imorse började jag min dagliga promenadtur som snart ska bli löptur ochy fick till och med fisen att följa med. Turden blev dock rätt kort för regnet stod som spön i backen innan vi var hemma=)
Sen har dagen gått i ett lugnt tempo med läsning och huvudvärk som legat tungt i huvudet..... Har gått runt med vetekudde runt nacken större delen av dagen men är så glad att jag kan ligga i soffan med den och inte måste jobba men värken så jag är vid gott mod iallafall=)

Ikväll blir det lugnt och skönt med fisen framför en film tror jag... mitt huvud måste vila om jag ska orka med ALLT SOLANDE IMORGON!!!
Det gäller att vara glad för de små sakerna i livet=)

Grattis till min älskade lilla familjemedlem Helena och hennes Thomas som ska få en liten knodd nästa år=) Vi är så glada för er skull!

Nu ska jag leta efter nåt roligt bakrecept!

Puss

Eva och Jens på Barista


Vi i parken=)

Galenpanna

Det är ett hejdlöst roligt spel faktiskt=) VI spelade i flera timmar förra lördagen och jag vann såklart=)
Många kluriga funderingar på vad de sju dvärgarna faktiskt hette och frågor om titan och liknande eller hur Malin?=)

Roligt hade vi iallafall=)
Hann även med lite minigolf på söndagen!

     

   

Puss!

Morrn

Jag klev upp vid åtta då jag inte längre kunde sova och satte igång med en pastasallad med kyckling som förmodligen kommer att räcka i typ två veckor=)

Nu har solen kommit och jag ska sätta mig en stund innan jag måste duscha före jobbet....
Jag hoppas ni njuter alla ni som har semester! Bara fyra dagar kvar för mig nu med.... sen så...

Puss så länge

Less

Jag är så less på snoret som rinner, jag är less på värmen som jag står i på jobbet, inte den värmen jag vill känna ute i solen, jag är less på att vara utan pengar och framför allt : jag är less  på att känna mig less....

Tänker inte låtsas om att livet är fantastiskt heller vilket det finns andra bloggar att läsa då där allt går i ett slags rosa skimmer och det enda som är problematiskt är huruvida man ska beställa en blå eller lila tröja på postorder.
men guess what? jag dör inte, klarar mig fint kanske slår någon på vägen istället=)

Nu har jag klagat färdigt nu kan jag tacka mina tjejer för en trevlig cafékväll igår och hoppas ni vet att jag finns tillhands dygnet runt och även goaste Linnéa som kom och hälsade på mig ikväll....! Det var mysigt gumman!
Jag borde väl krypa till sängs men jag orkar faktiskt inte.... Tänkte lägga in lite bilder med men gör nog det imorn när jag inte vill lägga mig ner och grina för att livet inte blir som jag vill!

Puss och natti på er

Myskväll..

Nu sätter vi in filmen  det blir "we own the night" och käkar godis till tända ljus!
Vad gör ni?

Skriver mer imorn!
Puss på er underbara

Uppdatering

Nu var det ett tag sen jag skrev, anledningen är inte en fantastisk semester som gör att jag inte har haft tid utan jobbet...
Jag kommer ofta hem halv nio på kvällarna och orkar i princip ingenting det känns som luften har gått ur mig. Att jag dessutom har en förkylning i kroppen gör ju inte saker lättare direkt=)

Men idag börjar jag tolv så jag hinner med lite på morgonenen.... Slutar åtta ikväll och sedan är jag faktiskt ledig i tre dagar det kan behövas! Sedan är det jobb i fem dagar till innan det blir ledigt!!!!!
Ska bli så skönt att slappa, vi har inte planerat in så mycket än... får se var som händer framöver helt enkelt.

Det händer många saker runt i kring, nära och kära har det tufft och mina tankar går till dem hela tiden. Men ibland är det svårt att hjälpa när det är upp till dem själva att tackla problemen... Jag kan bara finnas till hands och lyssna....
Älskar er alla!

Igår blev jag förresten utskälld av världens otrevligaste kund... Han skulle köpa två pikétröjor som ordinare pris kostar 199 kr/st men köper man 2 får man dem för 149 kr/st. Denna kund ville då köpa ytterligare en pikétröja och få den för samma styckpris varpå jag förklarade att det går tyvärr inte. Då måste man isåfall köpa fyra tröjor. Mannen ( eller äh vi säger gubben för han var en surgubbe) börjar då att skrika allt han han hur dumma i huvudet man kunde vara som resonerade så. Vad tänkte vi med och hur korkade får man vara??? Detta skrek han ett tag samtidigt som han förklarade för någon i en mobiltelefon ut obotligt idiotisk jag var som sa detta. Kunderna bakom i kassan skrattade men jag kunde inte riktigt skratta då... Gubben går ändå och tar fyra tröjor och slänger fram dem på kassadisken varpå jag säger att han behöver inte köpa en enda tröja om han inte vill, men gubben låtsas inte höra mig och pratar vidare i sin mobil och berättar för den personen i luren hur skandalöst detta är och att den senaste stadiumbutiken han var inne i minsann var fantastiskt mycket större och hade mer att välja på....mm men åk dit då och skrik!
Han tackade inte ens utan slet åt sig påsen och stormade ut fortfarande pratandes i mobiltelefon och jag önskar att 100 måsar sket på honom utanför eller att han ramlade i en cementgrop... Men det är bara nåt som jag tänkte, vad som helst ont hade varit helt ok!

Nu lite frukost!

Puss

Myskväll!

Vi har haft så mysigt och jag är så glad över mina älskade vänner som alltid kommer att finnas...Love you guys!
Vi har ätit mumsigt som Frida (och Andreas) tillagat även om Hanna blev sjuk, hoppas du piggnar till snart!
Lägger in nånbild imorgon... nu ska jag hoppa i säng i alldeles nytvättade och härliga lakan finns det något bättre?
Tror jag ska ut på en löptur imorgon så jag får rensa huvudet lite från alla tankar.... måste ju lösa lite problem för mig själv=) Sånt är jag ibland rätt bra på men man önskar ju att allt var lätt i livet utan komplikationer... eller hur???!?

Känner att solen tog den lilla stunden jag satt ute på mormor och morfars balkong idag.... tur det eftersom jag inte får mer sol förrän kanske till helgen om jag har tur.....

Puss o natti!

(My dear cellmates your'e in my thoughts!)

Mmmm..ledig!

Idag har jag haft ledigt! Efter sex dagars slit på jobbet var det behövligt med lite vila.... Sista dagen höll jag på att springa häcken av mig men det gick ju iallafall.. Är en sån som måste få känna mig nöjd med vad jag åstadkommit när jag går hem från jobbet. Åkte efter jobbet igår direkt ner till VILA och köpte två(!) klänningar inför de två bröllopen som är innan sommaren är riktigt slut. Kunde inte välja så jag tog båda för att fisen skulle få ett ord med. Vi har inte bestämt oss än men jag kan säga att de är riktiga Maria-klänningar=)

Idag sov vi ut och åkte sedan och slog lite på skön, det gick till en början riktigt skit, men jag tog mig efter ett tag=)          Var rätt nöjd när vi åkte därifrån. Sedan vidare till mormor och morfar och fika ute i solen som hade börjat titta fram.
Efter vi varit där åkte vi ner till Pernilla och Magnus för att hälsa på Roland och lilla nytillkomne Alfred, som självklart var så söt så söt och riktigt lik pappa! Så mysigt att få gosa lite=)

Nu efter en god middag med pasta och kyckling ska jag bege mig till Frida där kvällens tjejträff ska gå av stapeln.... Det kommer att bli mysigt!

Puss på er underbara!

Ord...

Tänk vad fantastiskt mycket vi kan göra med dem....
Vi kan uttrycka oss på miljoner olika sätt tack vare våra ord...
De kan uppmuntra och glädja någon, de kan såra och trycka ner någon.
De kan få människor att skratta, gråta, bli ilskna, rädda eller förvånade.
Därför är det extra viktigt att tänka på hur och när vi använder våra ord...
De får inte bara användas vårdslöst utan ska väljas med omsorg....

Tänk på det.

Lite poesi

Som en känsla som består
Som en vind kommer och går
Likt solen finns den där oavsett natt eller dag

Som ett frö som stilla får gro
En börda som aldrig får ro
Är det en del av mitt inre, mitt jag

En längtan som inte sårar
En längtan som ibland ger tårar
Kan vara värt att hålla på ett tag

CLICK to browse our Anne Geddes collection.


Längesen

Jo men vissa jobbar ju extra nu i fyra veckor.... hinner inte med så mycket i övrigt känns det som... har inte orkat blogga så mycket heller=) Men jag lovar att jag ska skärpa mig!

Vädret har varit kanon både idag och igår så ni kan ju tänka er hur härligt det då är att stå inne i en bastuvarm butik med svettiga fötter och fuktig panna... dessutom ibland med kunder som man funderar vilken planet de kommer ifrån. Men nog är det härligt att jobba alltid!

Gatufesten är ju i full gång, snart bara en dag kvar och jag är så glad så glad att jag inte betalat dyra pengar för att svassa runt och se på fulla människor, dricka blaskig cider stående och se artister som jag sett 118 ggr förut.
Vi var ner i tisdags  och hade middag med familjen (Anna och Helena), vi åt på oscar som hade väldigt god mat! Den får fyra lakritsremmar av fem!=)

Sedan satte vi oss i daltonstältet och lyssnade på lite musik och surrade med lillebror och Tobbe, flickorna begav sig av tidigt hemåt och jag gjorde sällskap med lillebror och lyssnade på Ständut Blakk två ggr=) De är ju såå bra!
Onsdagen var vi också ner en sväng denna gång så knökfullt på stan så vi fick gå och sätta oss på Bishop och äta... Det gick bra det med maten smakade kanon och sällskapet var trevligt! Vi tussade in till torget och såg Ständut Blakk ytterligare en gång, tog en sväng förbi casinot och såg lillebror ha tur som vanligt, hejade på syster yster som var så fin i sin lilla kavaj och tillslut var det dags för sängen.

Härmed var jag nöjd med gatufesten för i år... det enda jag saknar är en langos som jag ännnu inte hunnit med... får se om jag hinner ta en imorn=) Det värsta med gatufesten är inte att det luktar kräks och kiss i varenda gatuhörn, det är inte att det tar en timme i langoskön, det är inte att biljettpriset är väldigt högt, det är inte att man alltid tappar bort varann....
Det är dessa fulla tanter som verkar vilja ta igen en förlorad ungdom på något sätt.... De är drypsnea och tacklar vilt allt i deras väg med ögonen i kors. Ofta har de på sig en top á la väldigt för liten och gärna skinnbyxor eller tajta vita jeans. Helst blå eller svart kraftig kajal slarvigt målat runt ögonen och hängandes på gärna två eller fler yngre killar. De spiller öl till höger och vänster och gör bara allt som man inte ska göra.
JAG TYCKER SÅ OERHÖRT SYND OM DESSA KVINNOR/MAMMOR!
Varför måste man bete sig så när man är i den åldern? Visst ska man ha roligt och kunna festa till det ibland med att bli fullkomligt redlös och skämma ut sig (säkert många gånger inför sina barn) det är bara pinsamt.
Är så glad att jag har en mamma som aldrig skulle komma på tanken att göra något dylikt. Min är världens vackraste=)

Idag har jag varit och köpt en leksak till herr Persson-Lillbåsk den äldre, när lillebror bara får presenter måste han ju med få något. Kom på mig själv med att gå runt på barnens hus och vara helnöjd=) Kikade på en massa roliga saker...!

IKväll jobbar fisen och jag har varit ensam, men fick besök av mamsen och hennes kompis, fikade glass och kaffe, tack för sällskapet en stund! De obligatoriska vänner-avsnitten är nu sedda för kvällen och jag ska natta, börjar olidligt tidigt imorn (09.00 på en lördag) Ska bara uthärda två veckor till sen får jag vila.....!

Önskar världens bästa Jossan en härlig Mallorca-vistelse är inte ett dugg avundsjuk! =)

Natti på er underbara!

Puss

     

     

   

RSS 2.0