Snål Svensk?

Efter en lång jogghelg som gick ganska fort tack vare trevliga arbetskamrater och mycket folk o mycket att göra är jag grymt trött.....
Har varit på middag med stefans föräldrar som e här och hälsar på...mycket god mat!!! trerätters och när man är så duktig som jag och har köpt ett sånt där restauranghäfte så blir det ju dubbelt så billigt o äta en sån trerätters middag..! men här kommer då min fundering.....
TROTS att man köpt den helt lagligt och med restaurangens medgivande och erbjudande känner man sig ändå nästan sniken när man räcker fram kupongen då servitören frågar vad man vill beställa.....
Är det svenska fånigheten som gör sig påmind?? Det känns nästan som att servitören alltid så suckar, ger en en himlande ögonkast och nästan ser ut att tänka: era snåla giriga människor, självklart ska ni spara in på varenda krona ni kan.
Men så är det väl inte??? klart att man vill spara in pengar om det nu är möjligt men ja..... äh jag vet inte har funderat på detta många gånger och kanske är jag även denna gång ensam om det men känner du igen dig får du gärna plita ner lite så jag slipper känna mig så hopplöst svensk...!

Det var iallafall god mat förutom förätten som skulle föreställa svampsoppa men som snarare såg ut som något katten spytt upp. Och eftersom jag har erfarenhet i det området kan jag styrka mitt påstående med ett: Jo det är faktiskt sant! Och ovanpå denna mystiska soppa låg en tunn hinna som skulle heta nåt i stil med "räscotti" eller nåt sånt vilket såg ut som mandelmassa som skurit sig på något sätt ( om nu mandelmassa kan skära sig det vill säga) Men men totalt sett var det hela mycket trevligt och min mage är väldigt mätt o belåten!!! träningen imorn blir ett fett MÅSTE iallafall....!

Nåja imorn startar min fantastiska SISTA termin på lärarutbildningen, sedan är jag det man kallar för kvalificerat utbildad lärare.......tillsammans med mijoner andra som också vill åt samma jobb som jag.
Det är då man får ta fram hårdhandskarna och visa vem som bestämmer...... jag alltså....=)
Kommer ju att sova mig igenom dagen men vadå? jag har ju hela livet på mig sen att vara vaken.

Sångprov till kör på tisdag.....lite vuxen + där känner jag eftersom mamma o pappa är med i den och det för övrigt är en väldigt vuxen & seriös kör....=) så jag kände att jag borde göra ett otroligt tillskott!  =)

Nu är han nog klar med tandborstningen....idag har det tagit lång tid.......aaah han rakar sig.....=)
Man måste ju ha lite krav om det ska bli någe mys=)

Tack o gonattpuss!

//M

Finns det nåt som heter helgänka?

Jo..... det ÄR fredag!!! och det är inget du måste göra Maria.... kanske möjligtvis pallra dig iväg till affären och köpa nåt gott till dig själv...men annars????   iiiiingenting=) hehe
Ska ju i och försig jobba i helgen men det var å andra sidan så längesen så det blir bara roligt......
 trots att många fortfarande inte förstår att det faktiskt inte är rea på alla kläder vid alla tidpunkter på året och att man faktiskt inte behöver rea ut vinterjackor när vintern precis har anlänt..... i övrigt?
ja då är det helt underbart....rent fantastiskt faktiskt!

Stefan är på väg till Umeå och ska flytta ut i helgen....alltså från sin lägenhet...har inte kastat ut honom än=) haha det finns tid till det senare=) Är lite nervös då det ska komma snöstorm i helgen....vilket jag inte ser sådär jättemycket fram emot då han ska köra...... men det är bara att hoppas att det går bra.... Är ju ensam hemma vilket blir lite tomt men nödvändigt då det blir mycket med två på 43 kvadratmeter=)

Hm funderar på om mina bästaste byxor är i tvätten.... det vore ju typiskt och skulle till o med kunna förstöra min fantastiska lugna kväll... måste kolla upp det.

Dagens ord:  flärp

Hur ofta säger man det och vad kommer det egentligen ifrån??? vore roligt att forska lite i det... in i boken ska det iallafall... för dig som inte vet vad en flärp är....
Det är något utstickande som ofta hänger utanför något....haha som en liten duk kant eller nåt det är en flärp.... eller....??


Puss o klem

De är ju sötast mina älsklingar!
88650-4788650-46

Nytt år nya tag=) !!!

Vääldigt längesen....jo jag vet väl det men vadå.... terapi har jag fått gott om ändå i jul....
Det har redan hunnit bli vecka 3 in på det nya året.....fasen vad tiden går fort!! Nya terminen börjar nästa vecka.....Känner mig nöjd efter att ha hittat en kanonfin lägenhet med min darling...känns som vi hamnar ännu mer centralt nu än innan=) haha

Nackdelen är väl att man måste packa o städa o göra av med så grymt mycket pengar..... känns som de rinner ur händerna på en innan man ens hunnit fatta att de finns där.......suck.................

Ja vad har hänt i övrigt?? En massa kompisar har fått barn.....alla är världens sötaste och ser ut som små potatisar allihopa..... klart att livmodern hoppas några extra skutt....och han tittar mistänksamt på mig varje gång jag nämner ordet bebis........ vadå man är ju 23.....klockar tickar=)

Ska iallafall försöka slutföra mina studier på ett hedersvärt sätt trots att de ruinerar mig.... har inte haft sån tur heller att jag känner folk som jag hela tiden kan låna böcker efter utan det är bara att införskaffa egna!!

O Fridolf och Freja mår bra..... för er som undrar=)     ( det är ju förmodligen bara jag som bryr mig men ändå)
Vi har införskaffat en skinpall.... sug på det ordet..... hur fult är inte det???
Det ska in i min ordlista över konstiga ord som används för lite,,,, måste sätta igång med den listan snart....kommer ju att göra succé!!!!

Lööööv=)
/M

Bilder från julafton på Alnö och nyår på Krokgatan.....tack för trevliga kvällar=)!!!!!

88650-4488650-4388650-4288650-4188650-4088650-3988650-3888650-37Moster o kusin lagar mat=)

RSS 2.0