Grattis mormor!!!

Just nu ska jag precis iväg till mormor och fira henne på fördelsedagen. Det blir mycket bussåkande idag då fisen måste ha bilen på jobbet=) Därför tänkte jag vara ute i god tid så jag hinner med mig. Börjar jobba vid 14 idag, jobbar till 20 men som tur är har jag fröken Pettersson som sällskap! Blir härligt iallafall=)

Ikväll ska vi bara vara hemma och vara. Se på spåret och vara riktiga pensionärer. Det är faktiskt mysigt!!!

Puss

Tänkte...

Jag tänkte på dig när jag diskade förut och insåg att jag torkar av efteråt precis som du brukar göra.

Jag tänkte på dig när jag vände de tvättade kläderna och hängde dem precis som de ska hänga.

Jag såg dig framför mig när jag plockade upp någon annans kläder på toalettgolvet, och lade dem i tvättkorgen.


Jag log när jag insåg att jag har kryddpåsarna i en liten låda precis som du har.

Jag fnissade när jag såg mig själv i spegeln hur jag gapade när jag böjde mina ögonfransar, precis som du.

Jag skrattade när jag för tionde gången harklade mig under en film just som du brukar göra.


Jag blev förvånad över insikten att jag liknar dig mer än jag trott.

Jag blev glad för att du har givit mig och ger mig så mycket.

Jag är så lycklig som har dig som Mamma!


Livet går vidare och jag är så stolt över dig. Fortsätt att vara så fantastisk som bara du kan!

Älskar dig.  






Åh!

Det är så skönt att vara ledig!!!! Har slappat hela förmiddagen med att se på Stolthet och Fördom (BBC varianten) och legat i mysdressen. När klockan blev halv ett insåg jag att det var dags att röra på sig lite. Följde med syster ner på stan för lite presentinhandling till kusin Malin som vi ska ha lite fest för på lördag kväll.. Efter det tog jag bilen upp till Helena och bebisen för lite fika och prat. Tack darling det var mysigt! Kan inte fatta att den lilla utomjordingen snart kommer=) Det är så svårt att hinna umgås med sina nära och kära, även fast man försöker. Men jag är glad för de korta stunderna, hellre det än inga alls! Nu ikväll har vi besök av Erik som ska sova över hos oss, även pappsen och Johan har varit här när vi kikade på hockeyn. Tyvärr spelade Timrå som ett gäng slasktrattar och lyckades tappa 2-0 ledning till 2-3 underläge och förlorade såklart. Värdelöst och vad sur jag var.

Har hittat världens underbaraste sida som har ALLT jag vill ha i vårt framtida hus.... Jag skulle kunna köpa allt på en gång helt säkert. Så vill någon ha framtida presenttips, köp allt här !!! Affären har jag aldrig hunnit besöka, ligger på Tegnergatan i sthlm. Nästa gång jag är där ska jag dit!!! Här är ett litet smakprov på vad jag vill köpa=)

    

   




    

   

Detta är endast några saker jag vill ha=) haha

Puss





Trasiga galgar...

Hur stavas egentligen galge i plural?? Borde ju vara med g och inte galje.... haha puckat att fundera över men det bara kom över mig nu=) Jag har haft en riktigt förstörande dag och har räknat antalet galgar jag pajat till sju... visserligen var vissa säkert redan trasiga men efter den fjärde börjar man ju fundera om man har några superkrafter av något slag.

Det är inte det enda som vi har pajat de senaste dagarna!! Taggar har flugit på skridskor i slipmaskinen och hål har borrats lite här och var=) haha inga namn nämnda men skrattat har vi=) Fastnade även i trappen idag med min sko när jag skulle dansa ut i butiken efter lunchen. Som tur var så höll jag i mig i räcket (vilket jag aldrig gör annars) så jag kunde hålla emot min enorma kroppshydda från att falla pladask på golvet. Därmet undvek jag att bli månadens samtalsämne, det tackar vi för! Varken Jossan eller Johanna har varit på jobbet idag... lite tråkigt utan mina mjukisar men jodå Jonas har bjudit på några visomsord=)

Nu har jag sett Timrå spöa Rögle, det satt fint efter skitförlusten i lördags och ska dricka en kopp te sen blir det nog sängen. Fisen sitter och är fast i MC United match men jag ska nog få med honom att natt kudden med!
Mamma har varit här och hjälpt mig med papper från CSN, pengar ska de ha av en men inga inbetalningskort skickar de! Grr...

Till sist:

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KUSIN MALIN!!! Hoppas du haft en toppendag, på lördag ska det firas!!!


Ny vecka

Dags för ännu en vecka att starta, och  för att göra det så storartat som möjligt klev jag upp när fisen gick till jobbet och satte igång "Mamma Mia" i dvd-spelaren. Såg den nu för sjätte gången och tycker den är lika underbar varje gång=) Blev på betydligt bättre humör och åkte sedan till jobbet. Jobbade till 19 och for trött hemåt. Har köpt ut mina längdskidor idag för lilla bonuschecken så nu snart ska det åkas!!! Ska bara lära mig att valla först=) hehe

Bara skit är det på tv med, mina serier har inte kommit igång riktigt, jag som älskar att koppla av till tv:n=) Nu ska vi snart krypa till sängs, det blir en lång dag imorgon. Skulle vilja gå på Mia Törnblom när hon kommer till Sundsvall i början på februari. Tror att det skulle vara nyttigt att höra. Finns så mycket saker man försummar och gör komplicerat i livet istället bara för att försöka njuta och göra det bästa man kan. Det kan ju alltid vara värre än det är=)

Puss!

Söndag

Helgen är över och man önskar det fanns mer tid för att bara vara.... vi har tagit det lugnt idag, tvättat och sett på skidtävlingarna på tv, fikat hos syster och Johan en snabbis, kikat på lite hus som vi aldrig kommer att få, hälsat på fam Pettersson-Hulinder en stund innan vi slutligen hamnade här hemma=) Fick även ett kort besök av Malin och lillebror.
Har nu betalat räkningar och nästan fällt en tår för att livet ibland är orättvist, insett att det bara är att ta nya tag inför veckan samt ätit korv och makaroner.

Imorn börjar sista veckan på Januari månad. Kämpa på kära vänner!

Nu ska vi se "I spindelns nät" på tv4+. Ett bra tips om ni är sysslolösa!!!

Puss

Helgens bravader så långt...

I fredags gick jag tidig dag och åkte direkt in till stan och fick min fotbehandling som jag fått i julklapp av pappsen. SKÖNT var det! Särskilt efter min lön som kommit och kändes som rena hånet. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg lönebeskedet. Men det kändes inte roligt att ha slitigt hela december för i princip ingenting. Men bara att bita ihop och hoppas att det snart kommer bättre tider... Vi spenderade kvällen hemma i soffan efter lite fredagshandling och pizza. Mysigt hade vi iaf=)

Lördag idag och vi sov ut innan fisen skulle ner på stan för SM-invigningen. Han fick till och med stå på scenen och berätta lite om hur John Bauer är delaktiga i SM-veckan. Jag hämtade farmor och lotsade ner henne på stan och gick själv och kikade på fisen. DUKTIG var han!!! Sedan gick jag hemåt för det var så sjukt kallt. Benen var som ispinnar när jag kom hem. Sedan har vi bara tagit det lugnt hela dagen, så skönt eftersom jag haft ont i magen.

Härligt att ha en ledig dag kvar imorn och vi får se vad som händer. Kanske kommer svärföräldrarna på besök om inte busvädret håller i sig. Jag har iallafall rensat min garderob ordentligt!!! Lika skönt varje gång=)

Puss så länge!

Olyckans onsdag

Hade en hektisk morgon i morse sedan jag klivit upp och duschat i lugn och ro och ska hämta saker från städskåpet. Våra små kissar är skiträdda för dammsugaren och varje gång jag öppnar skåpet springer de all världens väg och imorse hade jag oturen att ha Fridolf i köket samtidigt. Han for i väg, vände ett varv i luften, rev alla flaskor som står uppställda längs ena väggen i köket innan han tillslut tog sig ut från köket och in till säkerheten under soffan. Jag skrattade så tårarna sprutade ända tills jag såg att han gjort sig illa i tassen och blödde. Tvingade ner honom i tvättstället och sköljde tassen var rädd att han fått in något vasst, men hittade inget. Förmodligen hade han rivit sig. Det såg ut som ett slagfält på vårt golv=) Som tur var gick det snabbt över=)

Sedan kom min bästaste bästaste Jossan och hade med sig SEMLOR!!! Blev så glaaad=) Vi fikade och surrade. Åkte till jobbet vid lunch och jobbade till 20.00. På hemvägen blev jag medbjuden till Big Boy med syster och Johan och vem kunde tacka nej då???=) Inte en hungrig och trött Maria iaf=) Fisen var iväg på andra ärenden så han fick vara utan hamburgare denna gång. Han dör säkert inte=)

NU har jag myst en stund och kollat på Riskförlossningar på tv4+=) Alltid lika roligt! Fisen är hemkommen och Fridolf verkar må bra så jag tror jag knyter mig, Ledig imorn!!! Ska bli härligt, dock med ett undantag... Den tidiga morgonen och pumpen klockan 08.00... Men eftersom vi ska på hockey på kvällen så ska det bli skönt att få det gjort tidigt=) Hööken ska också följa med!

Ja men PUSS då=)

lååång dag

Äntligen till ända! Jag letade mig hemåt i snöstormen och fick ta en omväg hem då hela E4:an var blockerad, förmodligen någon som åkt av vägen... Sedan stopp vid järnvägsbommarna inne i stan som det var något fel på. bara att åka runt hela vägen för att till slut landa på parkeringen helt safe. PUH! Mysigt med snö med värdelöst med tö.=(

Imorn kommer världens bästa Jossan hit och fikar innan vi tar en gemensam tripp till jobbet. Ska bli så mysigt!! Då kommer onsdagen att gå betydligt snabbare!

Har funderat på hur olika killar och tjejer fungerar... Jag vill kunna planera och veta vad som ska hända framöver om det bara gäller en vecka framåt i tiden. Det behöver inte han, inte heller så mycket att se fram emot som jag gör. Jag HATAR att ställa in mig på saker som sedan inte blir av. Sådant kan störa mig i veckor... Det är inte lätt när det är svårt.

Här en bild som syster säkert inte gillar att jag lägger ut men hon var ju världens sötaste Magica De Hex på sin personalfest i söndags!!!



Puss

Nämen hej o hallå!

Så var det måndag och en pissig jobbhelg är äntligen till ända.. jag trodde aldrig att den skulle ta slut! Back to work idag igen för en ny vecka. Det positiva nu är alla nya vårkläder med härliga gröna och gula färger som droppar in! Det gör mig GLAD!  Igår kväll hade jag en trötthetskväll då jag dog i soffan vid sex och vaknade med jämna mellanrum helt borta, trodde jag skulle vara sjuk när jag vaknade imorse men icke. Kanske var jag bara supertrött=)

Just nu ser vi på idrottsgalan och njuter av ett glad cola light... saknar chips men det är ju faktiskt bara måndag=)

Puss

Såhär sover mina kissemissar...

Fridolf i fönstret där jag just nu inte har någon lampa=)


Och Freja på pallen vaktandes sin lekboll...=)

Godmorgon!

Ledig dag idag! Fisen är hemma och är sjuk så ingen egentid denna vecka på lediga dagen. Men huvudsaken är att han blir bättre. Har ätit lite frukost framför tv:n och tänkte kila iväg en sväng till farmor sen. I eftermiddag blir det spinning med min favvo-instruktör och sedan innebandy. Lillebrors City (som det inte går så bra för nu) möter Granlo som har betydligt mer flyt. Men det ska bli roligt att se iallafall! Har beställt ett paket med sommarnytt från H&M som jag ska hämta ut. Alltid roligt att få en liten försmak av sommaren såhär mitt i vintern=)

Puss!

tankar en sen kväll

Ibland tror jag att man tänker för mycket. Oroar sig. Försöker att planera in saker in i minsta detalj. Det gör iallafall jag. Försöker att vara förutseende och styra livet precis som jag vill. Andra klarar det ju. Andra kan tajma saker precis som de vill i sina liv. Kvar sitter man själv och funderar varför man har sånt oflyt. Det är då man sakta börjar fundera på dem man har runt omkring sig. Kanske inte allt flyter på som strömmen överallt. Kanske har vi alla områden i livet som vi tycker inte alls stämmer överens med hur vi skulle vilja ha det. Jag vet inte.

Jag tror att vi lever livet för lite. Är alldeles för upptagna av att se bakåt. Vad som inte blev. Rädda för vad andra ska tro. Håller tillbaka av rädsla för att släppa garden. Jag vill inte vara sån. Så ursäkta om jag ibland beter mig lite konstigt. Varför kan man inte skratta mitt i allt elände? Varför inte äta den där semlan om du nu är så sugen på den? Varför inte dansa fram och tillbaka på jobbet? Vad kan hända? Kanske är det nån annan som ler? Jag älskar när folk ler. Då mår jag bra. Bättre än alla andra. Det är jag helt övertygad om.

Jag hoppas jag nånsin slipper höra att jag är självupptagen. Egoistisk. Okänslig. Det är det värsta jag vet. Jag vill att alla i min närhet ska känna att jag finns där. Inte veta för att jag säger det. Utan känna att det är så. Jag vill vara bra på att uttrycka att jag tycker om människor. Jag vill att de ska känna att jag tycker om dem. Inte veta för att jag säger det.

Jag vill kunna drömma utan att någon slår undan fötterna på mig. Jag vill inte höra från dig att det inte går. Att du inte kan. Jag vill se dig försöka. Prova. Kanske misslyckas. Men glad att du försökte och har lärt dig något nytt. Alla motgångar är en lärdom om du låter dem blir det. För mig är det ständigt en lärdom att känna dig. Helt otroligt faktiskt. Kanske så lär du dig också av mig. Mitt upp i alltihop så går livet vidare. Kanske är det inte så illa iallafall.

Pride and Prejudice

Jag ÄLSKAR denna serie=) Har väl berättat förut om den men bara visat filmen med Kiera Nightley som snutt här.
Denna är ifrån den "riktiga" serien som gick på BBC och är ca fyra timmar lång. Underbara fyra timmar som jag ser när jag är helt ensam och bara kan njuta av all gammaldags charm och kärlekssaga=)

Puss!


myskväll!

Jobbade till två idag, så skönt att få lämna jobbet tidigt även om det bar ut i kylan och diset. Vägarna var hala så jag körde rätt lugnt till morfar och mormor för lite sällskap och fika. Morfar var ensam eftersom mormor var ute och åt med några väninnor så vi kokade kaffe och åt en varsin mazarin. Mazariner känns väldigt "mormorsfikaaktigt" men smakar ju inte sämre för det=)  När jag kom hem möttes jag av en sovande fis som ligger sjuk. Helt kokhet och trött så mammakänslorna tog över=) Sen vaknade han och berättade att han blivit antagen till chefsutbildningen som han har varit på intervjuer för! Jag är så glad för hans skull, han hade till och med fått en champagneflaska från sin chef (som vi nog får öppna till helgen=).
Då ska vi verkligen fira att han är sååå duktig!

Ikväll ska jag nog prova min boll lite och samtidigt se på Lars Winnerbäcks dokumentär klockan 21.00 på SVT.
Ni ser väl också?!?

Just nu drömmer jag om vårt hus som vi en dag ska skaffa, jag hoppas det dyker upp snart och vi känner att DET huset ska vi ha det måste bli vårt! Det har varit så väldigt lite hus till salu senaste tiden i dessa lågkonjunktursdagar..men snart... vi hoppas=) Då vill jag ha ett sovrum som bara är lantligt och mysigt! Kanske likande detta?=)



www.madamepetite.se


Puss på er!

Duktiga Malin!

Lillebrors Malin är så duktig att fota, vi hade en rolig fotodag i höstas nåt vi måste göra om så snart våren kommer=) Har lånat bilden från dig hoppas det är ok, besök gärna hennes blogg: www.mjke.blogg.se



Puss!

Sur hockey...

Vi ser på hockey och är bedrövade av Timrås skitspel.... ligger under med 2-1 mot Modo.... känns som om det kommer att gå rakt åt skogen..!!! Har haft personalmöte idag, rätt givande faktiskt även i dessa tider när det ska göras nedskärningar även inom vårt företag. Jobbade ända till 19 och åkte rakt hem till hockeyn. Hade köpt lite semlor idag på lunchen som vi mumsade på till kaffet. Nu efter förlusten är det nog dags att sussa lite. Ska ju jobba länge imorgon med. Sedan är det kort dag på onsdag som jag ska avsluta med en Poweryoga på Ego. Ska bli skönt!

Ska snart få köpa ut mina längdskidor iallafall! Hoppas att snön kommer igen ett tag till, idag har det ju varit 6 grader varmt,,,,suck. Det är inge kul när snön smälter bort och det bara blir is överallt....Har suttit och kikat i några vårkataloger och längtar faktiskt till ljuset och solen nu. Är det ingen riktig vinter så kan det vara...

Nej nu ska jag se det sista och sedan diska undan så vi kan gå och lägga oss!

Puss på er!

Fredagsgos och lördagsmys=)

I fredags bkev vi bjudna till Anneli och Jacob på god tacopaj och trevligt sällskap, vi fick också äntligen träffa lilla Ossian som sannerligen kommer att charma många damer i sitt liv! Mig fick han på fall direkt (även fisen=) Tack snälla ni för en mysig spontan kväll! Lördagen började med jobb för min del, kunde inte säga nej när chefen frågade så jag jobbade fram till treslaget. Fisen begav sig till Timrå för hockeymatch tillsammans med min kusins man och jag åkte ut till Alnö och umgicks med min kusin och mina gudsöner.  Egntligen är jag bara gudmor till minstingen Viggo men vi ser dem båda som våra gudsöner jag och syrran=) Goa är de iaf och växer upp alldeles för fort som vanligt!!! Vi åt rågod pasta med sås som Patrik har som specialare tydligen och jag skulle kunna leva varje dag på vitlöksbröd. Det finns liksom ingen hejd....

Idag har jag bara farit runt och städat och tvättat lite, sov faktiskt länge men dagens höjdpunkt var nog ändå Mamma-Mia spinningen på Ego! Trots att inledningen inte blev som vi hade tänkt, Jag hade äntligen fått med mig systeryster som annats inte vill gå på spinning och vi kom i sista minuten och slog oss ner på varsin cykel. När jag börjar trampa känner jag att ena pedalen är helt sned och påkallar detta för spinninginstruktören som säger att det är nog ingen fara cyckla på du! Efter några minuters trampande känner jag hur hela pedalen far av, tur är bara att jag hinner inse det eftersom jag sitter fast med foten i trampen. "Ojdå" säger instruktören "jag är ledsen men det blir nog ingen spinning för dig idag. Säg till i kassan så får du en solningspollett". Thank you tänkte jag och ville bara slå alla därinne hårt. Jag hade ju laddat för alla låtar!!!  Då har jag världens bästa syster som överlät sin plats till mig eftersom hon ändå ville iväg till jobbet i lagom tid så jag fick spinna i hennes ställe. Tack darling, jag önskar att du också hade varit med. Hoppas de lagar cycklarna nu då det ska vara öppet hus hela veckan.... Känns skönt att ha kommit igång med träningen igen, Ska försöka hitta lite egna motivationsmål som tar mig åt rätt håll=)

Imorn är det att börja tidigt då vi har personalmöte på jobbet. Jobbar ända till 19 så jag är väl rätt mör imorgon kväll.

Middag hos Anne-Lie och Jacob


Fisen med Ossian i knät


Snyggingen=)


Med mamma Lina


Med faster Anne-lie

På besök hos fam. Palm


Hugo har precis fått lördagsgodiset!


Även Viggo=)


Fisen har lektajm med grabbarna




Viggo hjälpte mamma att göra marängsvisch!


Mums!


Maränger är goda som de är=)


Bus


Hugo ville visa sitt fina halsband


Och Viggo sin nya fina hjälm och sina nya pjäxor=)



Puss!
 

Tjolahopp!

Lite kort från jul och nyår kommer nedan...=)  Ha överseende med de fula bilderna ty jag har inga bättre=) Har varit ledig idag och rensat bort julen, alltid lite sorgligt men ändå skönt att få städa lite rent. Nu blir det tråkigt tomt igen... hälsade även på Farmor och tog en välbehövd fika med systeryster! Alldeles för länge sen men ingen av oss hinner ju eftersom vi jobbar konstiga tider båda två....! Imorn kort dag på jobbet och världens bästa Jossan är tillbaka efter sjuktiden=) Härligt! Min Linnéa och grodan har varit här ikväll och hälsat på tillsammans med pappa och vi alla såg timrå spela oavgjort mot ett sämre HV71 men vad gör man. Ny match på lördag!






























































En liten sammanfattning...

Jag vet att jag är rätt kass på att skriva men jag har sällan haft så fullt upp som december månad. Jobbet har verkligen tagir all ork och energi och det lilla jag har haft kvar på kvällarna har jag spenderat med min fis. Det har det varit värt! Vi firade julen här i Sundsvall och åkte runt lite, det blev en sån jul i år som faktiskt blev mysig och avslutades med midnattsmässa i Alnö kyrka, jättemysigt! Julklapparna var sååå fina och alldeles för mycket som vanligt! Alltid roligt när man får saker man aldrig hade kunnat gissa=) Juldagen tog vi syskon med respektive och mamsen en långprommis till mormor och morfar och hade lite julmys där. Över helgen var vi nere i Delsbo hos svärföräldrarna och hann även med en danskväll som vi inte har varit iväg på sen länge. Nyår begav vi oss ner till sthlm för bröllop nr 7 i år.  Det var ett kanonfint bröllop och alldeles lagomt stort faktiskt. Bilder ska jag lägga in så snart jag får till det med nya kameran. Borde fungera rätt smärtfritt!

Annat än det har mina dagar mest bestått av jobb jobb och jobb. Är trött i hela kroppen eftersom tiden då alla vilar över jul har jag jobbat mer än nånsin. Men så är det ibland bara att bita ihop och vara glad=) Ikväll har jag varit på middag med Helena och Anna + 3 till kompisar och firat Helenas fördelsedag lite i efterhand. GOD mat på Saffran som vanligt, Det enda dåliga var att de inte tog rikskuponger... men HALLÅ!!! vakna kära ni det gör ju till och med vi i butiken.... suck. Födelsedagsbarnet blir bara sötare och sötare med lilla magen om hon nu kan bli sötare än hon var innan=)

Imorn blir det sugdag, jobb mellan 12-20 och trött Maria sedan...är dock ledig torsdag och sen hela helgen efter kortdag på fredag. På torsdag ska jag åter igen ta tag i min träning, har bokat in årets första träningspass, spinning!!! Ska bli så härligt! Trotsar förkylningen eftersom det går åt rätt håll. I övrigt har jag inte givit så många nyårslöften annat än att bli mer organiserad. Jag gillar ju när det är ordning och reda och det har jag inte haft nu på ett tag på många ställen. Därför ska det bli bättre så jag kan slappna av lite mer när jag är hemma=) Jag borde även ge ett till att gå och lägga mig tidigare på kvällarna.... men jag vet inte riktigt hur det blir med den saken... jag ska fundera vidare så länge.

Nu ropar fisen från sovrummet. Han tycker att jag ska stänga av och borsta tänderna. Bäst att lyda.

Puss på er

ok jag lever...

Jul och nyår är över och allt har gått superfort som vanligt och jag har mer eller mindre jobbat halvt ihjäl mig dagarna emellan... Ska skriva lite mer och berätta imorn samt lägga in några bilder. Nu är det trots allt dags för sängen eftersom jag ska jobba imorn. Ska först bara bädda rent i sängen! Älskar känslan av nytvättade sängkläder=)

Grattis Jonas och Lina som äntligen fått träffa sin goklimp Ossian=) Vi är så nyfikna på underverket och är glada att allt gick bra! Ses imorn=)

Puss

RSS 2.0